### Scribe Post for October 9 2008

Thursday, October 9, 2008
first thing in class we talked about. how many papers the school uses.
the school uses 4,000,000 papers per month. which is 5000 boxes.
one paper truck carries 250 boxes. and in a school month there is 25 days.

how many papers does the school use per day ?
and to get that ..
4,000,000 paper per month / 25 days = 160,000 per day.
now, how many boxes the school use per day?
and to get that ..
160,000 papers per day / 5000 boxes = 32 boxes per day.
how many trucks came to deliver papers ?
and to get that ..
32 boxes per day x 25 days = 800 / 250 per trucks = 3.2 trucks.
which is .. 3 trucks came to deliver papers to sargent park.
and the we talked about probability.
what colour will often be taken off the gumball machine ?
the colours are : 1 red, 2 green, 3 yellow, 4 blue.
we have to do questions 3, 4, 5, 6, 7, 8.

3. you have to make a tally chart on taking gumballs using chips off the container.
but you put the chip back after you record it. you have to do ten trials.
my tally chart:

4. make a prediction on what you will get if you do another ten trial.
my prediction: i will still get a lot of blue, because its has more chances than other colours.
5. do ten more trial. and a tally.
my tally:

6. combine the two tally chart on a new tally chart.
my tally:

then we have to do 100 trials including the 20 before. so we only have to do 80 more.
my tally chart for 100:

7. put the numbers from the 100 tally chart to percents.

8. put the percentage in a numberline.
next to scribe, i choose: Nicko